A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Ακόμη ένα ακτινοθεραπευτικό από ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό

Ακόμα μία ιδιωτική κλινική φέρεται να έχει καταθέσει αίτημα για την απόκτηση άδειας δημιουργίας ακτινοθεραπευτικού κέντρου στη Λεμεσό. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση να προχωρήσει στη δημιουργία ακτινοθεραπευτικού κέντρου και στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, μαζί με τη δημιουργία και του ογκολογικού τμήματος.

Μετά την κατάθεση του θεμέλιου λίθου για την ανέγερση του ακτινοθεραπευτικού κέντρου με πρωτοβουλία του Δρ. Νικόλαου Ζάμπογλου στον Άγιο Αθανάσιο, σειρά παίρνει μεγάλη πολυκλινική της Λεμεσού. Η ιδιωτική κλινική επιθυμεί να καλύψει το κενό που αφορά στη θεραπεία των καρκινοπαθών Λεμεσού, αλλά και Πάφου.

Η νέα ιδιωτική πρωτοβουλία συζητήθηκε τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου, στη σύσκεψη της ομάδας πρωτοβουλίας των 6 Δημάρχων της Μείζονος Λεμεσού μαζί με Αντικαρκινικό Σύνδεσμο, τη Europa Donna Κύπρου, και τον ΠΑΣΥΚΑΦ. Στη σύσκεψη τέθηκε σε συζήτηση τόσο το αίτημα για δεύτερο ιδιωτικό ακτινοθεραπευτικό κέντρο, όσο και η λήψη πολιτικής απόφασης, για τέτοιο κέντρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Τόσο το ογκολογικό, όσο και το ακτονοθεραπευτικό στο Γενικό Νοσοκομείο αναμένεται ότι θα τεθούν υπό την εποπτεία του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία.  Η υλοποίηση της απόφασης αυτής αναμένεται σε ορίζοντα τριετίας. Στο μεταξύ ανάλογα και με την εξέλιξη των συζητήσεων για το ΓΕΣΥ, η δημιουργία των 2 ιδιωτικών κέντρων δημιουργεί προοπτικές για την αγορά υπηρεσιών για το Υπουργείο Υγείας.

8354