A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

8 κορίτσια από το Λανίτειο πήραν επιχειρηματικό βραβείο διασώζοντας την παράδοση!

Με βραβείο γυρίζουν πίσω στο σχολείο τους οι 8 μαθήτριες του Λανιτείου Λυκείου, που έστησαν μια ευφάνταστη επιχείρηση στο πλαίσιο του διαγωνισμού Junior Achievement της Astro Bank. Η Avita Nostra είναι ο δικός τους τρόπος για να διαφυλάξουν και να αναδείξουν τις ομορφιές του τόπου μέσα από μοντέρνα κοσμήματα.

Η Μαρία Αδαμίδου, η Σαφία Παναγή, η Carla Haber, η Μαρία Σάββα, η Κλεοπάτρα Κυθρεότου, η Χριστίνα Ναζίρη, η Melissa Geissler και η Θεοδώρα Αλεξάνδρου συνέλεξαν τα ομορφότερα δείγματα παραδοσιακού κεντήματος και λουλουδιών της χλωρίδας της Κύπρου και τα «εγκλώβισαν» σε κομψά, μοντέρνα κοσμήματα.

«Η παράδοσή μας είναι από τις πλουσιότερες στον κόσμο. Διατηρώντας την, διατηρούμε την ταυτότητά μας. Μπορεί οι καιροί να αλλάζουν, όμως πρέπει να βρίσκουμε νέους τρόπους για να την αγκαλιάσουμε», εξηγούν οι δραστήριες και δημιουργικές έφηβες. Τα κοσμήματα κατασκευάζονται με υλικά από μικρές βιοτεχνίες ή γυναίκες στα χωριά και μέρος των εσόδων τους δίνεται στο Κυπριακό Κέντρο για Ουλές και Δυσμορφίες προσώπου.

swipe gallery


10401