A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

250 σακούλες από ανακυκλώσιμα υλικά και 15000+ τενεκεδάκια σπρέι μαζεύτηκαν στην παρέλαση της Κυριακής!

Εθελοντές από τις ομάδες «Οι Φίλοι της Γης Κύπρου» και «Let’s Do It Cyprus» διοργάνωσαν εκδήλωση συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών από τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην κεντρική λεωφόρο Μακαρίου.

Μετά τη λήξη του γλεντιού, οι εθελοντές μάζεψαν στο σύνολο 250 σακούλες από ανακυκλώσιμα υλικά. Υπολογίζεται ότι περίπου 15.000 τενεκεδάκια σπρέι έχουν μαζευτεί, τα οποία και χώρεσαν σε 30 σακούλες. Η συλλογή των υλικών έγινε κατά τη διάρκεια της παρέλασης, με τους εθελοντές να ακολουθούν την πορεία των καρναβαλιστών. Οι συμμετέχοντες αυτής της πρωτοβουλίας έχουν εκφράσει την επιθυμία τους όπως αυτή η εκδήλωση επαναληφθεί και τον επόμενο χρόνο, ετοιμάζοντας γραπτή έκθεση με αποδέκτες το Δήμο Λεμεσού και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

Εκτός από τα τενεκεδάκια αλουμινίου τα οποία παραδόθηκαν στον οργανισμό Cans for Kids για φιλανθρωπικό σκοπό, τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα υλικά δόθηκαν στην Green Dot. Τα άτομα τα οποία έλαβαν δράση στο έργο προέρχονταν από τις ομάδες Φίλοι της Γης Κύπρου, Let’s Do It Cyprus, Together Cyprus, Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού, Πράσινη Λεμεσός και Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος. 

swipe gallery


439