A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

«Η Λεμεσός του Βαρούς» είναι αυθεντική, ασπρόμαυρη και νοσταλγική…

Η Λεμεσός τιμά τον ιστορικό φωτογράφο, Βαρούς Βοσκεριτζιάν, του οποίου το έργο και όνομα έχει συνδεθεί με την ιστορία της πόλης. Παιδιά, εγγόνια, φίλοι, συμπολίτες και θαυμαστές του φωτογράφου παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

Μέσα από τις εικόνες μιας εποχής που πέρασε, καταγράφεται η εξέλιξη της πόλης, αλλά και της ίδιας της φωτογραφικής τέχνης του Βαρούς Βοσκεριτσιάν. Ο φωτογράφος, ο οποίος πέθανε το 2006 σε ηλικία 86 ετών, αναμφίβολα θα κατέχει πάντα κεντρικό ρόλο στην ιστορία της πόλης χάριν σε αυτή του τη συνεισφορά στην καταγραφή της.

Μέσα σε κλίμα νοσταλγίας και συγκίνησης οι Λεμεσιανοί αφέθηκαν να θυμηθούν και να ανακαλύψουν την πόλη τους, έτσι όπως δεκαετίες πριν τη συνέλαβε ο φωτογραφικό φακός. Τα εγκαίνια της έκθεσης περιλάμβαναν επίσης μουσικό πρόγραμμα με με νοσταλγικές μελωδίες του προηγούμενου αιώνα και ξεχωριστή φιλοξενούμενη την γνωστή ερμηνεύτρια Αλέξια.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το Σάββατο 10/12. Πληροφορίες για ώρες λειτουργίας θα βρείτε στην ατζέντα του All About Limassol.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από τη σελίδα στο Facebook η οποία έχει δημιουργηθεί προς τιμή του φωτογράφου.

swipe gallery


1498