A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Έρχεται το υπέροχο Φεστιβάλ «Ανά-Βιώματα», την Κυριακή 29 Μαΐου

Την Κυριακή 29 Μαΐου πάμε Δορά, στο Φεστιβάλ «Ανά-Βιώματα» Παράδοσης, Γεύσεων και Πολιτισμού… πάμε για να περάσουμε μία Κυριακή γεμάτη παράδοση. Δεν είναι απλά ακόμα ένα φεστιβάλ, αλλά μία καταπληκτική - γεμάτη δημιουργία εκδήλωση, μία εκδήλωση υψηλού επιπέδου, προσεγμένη από όλες τις απόψεις, πολύθεματική με ποικίλες δραστηριότητες και δράσεις, και πιστή στην παράδοση και τον πολιτισμό της Κύπρου.

Τραγούδι, χοροί, γεύσεις, αφηγήσεις, έκθεση φωτογραφίας, επιδείξεις παραδοσιακών συνταγών, παιχνίδι, περιηγήσεις, ποδηλατικές διαδρομές, περπάτημα στο Μονοπάτι Μελέτης της Φύσης «Κορδυλά», παιδική γωνιά, είναι μόνο μερικά από τα δρώμενα κατά την ολοήμερη αυτή εκδήλωση.

Μερικές από τις Παραδοσιακές Γεύσεις του Φεστιβάλ είναι: Κουλλουρούθκια με έψιμα (θα διατίθενται δωρεάν για όλους), Καττιμέρια, Λουκουμάδες, Έψιμα, Κρασί, Ζιβανία, Βότανα, Γλυκά Κουταλιού, Μαρμελάδες, Ελιές, Λάδι , Φρέσκος ζεστός Παλουζές,, Σιουσιούκκος, Κκιοφτέρκα, Χαλούμι, Τυρί, Ρέσι, Παραδοσιακά Αλλαντικά, Λουκάνικα, Λούντζα, Τσαμαρέλλα, Αρκατένα…

Με μια  βόλτα από το Φεστιβάλ της Δοράς στις 29 Μαΐου, θα έχετε την ευκαιρία να τα δοκιμάσετε ΟΛΑ! Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα του τόπου μας, τα οποία θα διατίθενται και προς πώληση. Παράλληλα, θα μπορούν να επισκεφθούν τους χώρους παρασκευής των προϊόντων.

Δραστηριότητες:

•    Ποδηλασία 
•    Περπάτημα στο Μονοπάτι Μελέτης της Φύσης «Κορδυλάς»
•    Live Link – Μετάδοση Ζωντανής Εκπομπής από την καρδιά του Φεστιβάλ, την πλατεία της Δοράς, από το Ραδιοφωνικό σταθμό της Λεμεσού «Κανάλι 6»

•    Επίδειξη παρασκευής Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων
•    Ξενάγηση στο Χωριό και στις Εκκλησίες
•    Προβολή Ντοκιμαντέρ «Η ζωή του Βοσκού στη Δορά»
•    Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τον Λαογραφικό όμιλο Αφροδίτη Γεροσκήπου
•    Παιδική Γωνιά με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες για τα παιδιά

Η Δορά μας καλεί να ζήσουμε μία μαγευτική εμπειρία με άρωμα παράδοσης - ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

 

Το πανέμορφο χωριό Δορά...

Η Δορά, κρασοχώρι της επαρχίας Λεμεσού, είναι ένα από τα γραφικότερα και ομορφότερα χωριά της Κύπρου. Βρίσκεται 40 περίπου χιλιόμετρα από τη Λεμεσό, στις πλαγιές ενός βουνού που ονομάζεται Κορδυλάς. Είναι κτισμένη με φρουριακό χαρακτήρα, διατηρώντας την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική. Η πέτρα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της. Περιδιαβαίνοντας τα στενά δρομάκια του χωριού και τη λιθόστρωτη πλατεία, μεταφέρεσαι νοερά στο χθες. 

Κάνοντας μία βόλτα στα στενά και ρομαντικά δρομάκια του χωριού εντυπωσιάζεσαι και ξαφνιάζεσαι ευχάριστα με την όλη αρχιτεκτονική, με τα πετρόκτιστα σπίτια, τα γραφικά ανώγια και τα μακρινάρια, τις πλακόστρωτες λουλουδιασμένες αυλές με τα πιθάρια, τις ξύλινες πόρτες και τα ξωπόρτια, που προσδίδουν στο χωριό μια ιδιαίτερη ομορφιά και γοητεία. Φαντάζει σαν ένα υπαίθριο μουσείο το οποίο όμως δεν έχει να κάνει με εκθέματα τα οποία βλέπεις και δεν επιτρέπεται να αγγίξεις, αλλά σαν ένας χώρος αντικειμένων και ανθρώπων που δίνουν την ευκαιρία στον κάθε ξένο επισκέπτη να λειτουργήσει διαδραστικά και να γίνει γνώστης, αλλά και συμμέτοχος στα όσα ξεδιπλώνονται μπροστά του.

 

swipe gallery


swipe gallery

7678