A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Τα μπαλκόνια της Λεμεσού γίνονται τάση στο διαδίκτυο!

Πανέμορφα νεοκλασικά από το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, κάποια ακόμα και από τα τέλη του 19ου, με μπαλκόνια μεγάλα ή μικρά, με μεταλλικά κάγκελά ή γύψινους κίονες, περίτεχνα διακοσμημένα, αποτελούν λόγο για να στρέψεις το βλέμμα προς τα πάνω όταν κάνεις τη βόλτα σου στη Λεμεσό. Έτσι, και φωτογραφίες από τα μπαλκόνια αυτά, αλλά και από σύγχρονα μπαλκόνια που ακολουθούν τα ίδια μοτίβα, εμφανίζονται πια όλο και πιο συχνά στο διαδίκτυο.

Η γραφική οδός Ειρήνης με τα περίφημα αρχοντικά της, κάποια από τα οποία έχουν αναπαλαιωθεί και κάποια όχι, η οδός Αγίου Ανδρέου και η Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, η Ιφιγενείας και όλοι οι υπόλοιποι δρόμοι και πεζόδρομοι που τις τέμνουν κάθετα και οριζόντια, είναι οι περιοχές που αξίζει να εξερευνήσεις για τα μπαλκόνια, αλλά και για τις υπόλοιπες ιδιαιτερότητες των πρώτων εντυπωσιακών κτιρίων που κατασκευάστηκαν στη Λεμεσό. Την ίδια στιγμή, τα μπαλκόνια των μοντέρνων κατοικιών που έχουν κατασκευαστεί στη Μαρίνα Λεμεσού, διατηρώντας τα περίτεχνα στολίδια, τα χρώματα και τα σχήματα των παλιών εκείνων μπαλκονιών, αξίζουν μια δεύτερη, πιο προσεκτική ματιά, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες.

Το σίγουρο είναι τα μπαλκόνια της πόλης, παλιά και νέα, έχουν κλέψει τις εντυπώσεις και αποτελούν από μόνα τους ένα λόγο για μικρές εξερευνήσεις στο αστικό τοπίο της παλιάς πόλης κα όχι μόνο. Αν και πολλά είναι ταλαιπωρημένα και φθαρμένα, εκείνα που έχουν προλάβει να αποκατασταθούν, διατηρούν στο σήμερα μια εικόνα της Λεμεσού από το παρελθόν. Όσοι βγάζουν φωτογραφίες, λοιπόν, αλλά και όσοι απλά χαζεύουν την ομορφιά τους, μπορούν να φαντάζονται ακόμα κόσμο να χαιρετάει από αυτά και κουρτίνες να ανεμίζουν από μέσα, όταν ανοίγουν.

Αν κι εσύ έχεις μανία να απαθανατίζεις όμορφα και ιδιαίτερα σημεία στην πόλη και στην επαρχία της Λεμεσού, μπορείς να τα δημοσιοποιείς στο instagram με το hashtag #limassolmoments για να αναδειχθούν μέσα από αφιερώματα στο All About Limassol.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;