A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Στους καταρράκτες του Τροόδους πρέπει να πας όταν βγαίνει το ουράνιο τόξο!

Δεν είναι μόνο στα παραμύθια, ούτε σε κάτι μακρινές χώρες του βορρά. Πανέμορφα, μικρά ουράνια τόξα θα βρεις να στολίζουν και τους καταρράκτες του Τροόδους. Το συναίσθημα είναι μοναδικό μπροστά σε τέτοια θέα: νιώθεις να περνάς από τη μια στιγμή στην άλλη από την πραγματικότητα στο όνειρο. Όμως για να το ζήσεις, πρέπει να ξέρεις τα μυστικά για να πετύχεις αυτή τη φευγαλέα ομορφιά.

Μπορεί ο καταρράκτης να μη σταματά να κυλά ανάμεσα στα απότομα βράχια, μέσα στην πυκνή βλάστηση της περιοχής. Όμως χρώματα της ίριδας, εμφανίζονται μόνο για μερικές στιγμές πάνω από τη βοή του νερού που πέφτει.

Αν, λοιπόν, έχεις την επιθυμία να νιώσεις τη μαγεία του τοπίου αυτού, θα πρέπει να επιλέξεις πρωινές ώρες για να επισκεφθείς τον καταρράκτη του Μιλλομέρη, πάνω από τον οποίο σχηματίζεται το ουράνιο τόξο. Η γωνία με την οποία πέφτει το φως γύρω στις 9:00 – 9:30 το πρωί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι ιδανική ώστε να εμφανίζονται ξεκάθαρα τα χρώματα της ίριδας πάνω από το νερό, που πέφτει από ύψος 15 μέτρων.

Την ίδια αυτή ώρα οι συνθήκες είναι ιδανικές για να μην ταλαιπωρηθείς σχεδόν καθόλου κατά την επίσκεψη. Η θερμοκρασία είναι ιδανική, ώστε ούτε να ιδρώνεις, ούτε να κρυώνεις, μπορείς να περπατήσεις άνετα και θα απολαύσεις μια ερημική επίσκεψη, αφού οι περισσότεροι περιηγητές καταφθάνουν στην περιοχή γύρω στο μεσημέρι.

Δες βίντεο και περισσότερες πληροφορίες για τον καταρράκτη του Μιλλομέρη εδώ.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;