A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Ποιός είναι ο δρόμος με τις αγιογραφίες στο κέντρο της Λεμεσού;

Η οδός Κολοκοτρώνη, μία από τις παλαιότερες της Λεμεσού, φιλοξενεί την οικία του εκλιπόντος γιατρού, Τάκη Αριστείδου. Ο Τάκης Αριστείδου, τρέφοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εικαστικές τέχνες, άρχισε για πρώτη φορά στα 65 του να ασχολείται με την αγιογραφία, έπειτα από παρότρυνση της συζύγου του. Όπως ο ίδιος είπε σε μια παλαιότερη συνέντευξή του, η αγάπη του για τα εκκλησιαστικά κείμενα τον ώθησε να επιλέξει την τέχνη αυτή.

«Εργαζόμουν στο εργαστήριο και άρχισα να δοκιμάζω και τις τοιχογραφίες και είδαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε», εξήγησε ο ίδιος στην ίδια συνέντευξη. Έτσι, σε συνεργασία και με άλλους καλλιτέχνες και με τη θετική ανταπόκριση μεγάλους μέρους των κατοίκων της οδού, οι τοιχογραφίες άρχισαν να παίρνουν τη θέση τους στις προσόψεις των σπιτιών.

Ο Τάκης Αριστείδου, θεώρησε ταιριαστό να τοποθετηθούν οι φωτογραφίες του κατά μήκος της οδού Κολοκοτρώνη, η οποία καταλήγει νότια στα Γραφεία της Μητρόπολης Λεμεσού, επί της οδού Αγίου Ανδρέου, και στο ιστορικό κτίριο Πηλαβάκη. Το εγχείρημα χρειάστηκε πολλούς μήνες για να ολοκληρωθεί, αλλά το αποτέλεσμα είναι ένας δρόμος με το δικό του ξεχωριστό στίγμα.

Ο γιατρός Τάκης Αριστείδου απεβίωσε στις 9 Μαρτίου του 2013.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;