A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

PHOTOS + VIDEO: Η μεγαλοπρέπεια του Βερεγγάρια, ακόμα πιο εντυπωσιακή από ψηλά!

Το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Βερεγγάρια, με όλους τους θρύλους που το περιβάλλουν, προσπαθώντας να εξηγήσουν την ερήμωσή του, παραμένει η πιο εντυπωσιακή εικόνα που μπορεί να δει κανείς στην κορυφή του Τροόδους.

Μπορεί να έχει θεωρηθεί στοιχειωμένο, μπορεί πολλοί να προσπαθούν να βρουν το νήμα κάποιας τραγικής ιστορίας που το οδήγησε στη σημερινή θλιβερή του εικόνα, όμως δεν παύει να δεσπόζει σε όλη την περιοχή, με το επιβλητικό του σχήμα και μέγεθος. Έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από τότε που γνώριζε δόξες, με διεθνείς προσωπικότητες να παρελαύνουν από τα δωμάτιά του. Ακόμα και τώρα, όμως, άδειο και σκοτεινό, συνεχίζει να ασκεί γοητεία με την εικόνα του.

Το ξενοδοχείο, χτισμένο στην κοινότητα του Προδρόμου, σε υψόμετρο περίπου 1400 μέτρων, προσελκύει ακόμα και τώρα πολλούς επισκέπτες, ενώ οι φωτογραφίες από το χώρο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές κάθε φορά. Πολύ πιο επιβλητικές, όμως, είναι οι φωτογραφίες όσων διαθέτουν τα μέσα για μακρινές, πανοραμικές ή και εναέριες λήψιες με drones. Το δείγμα που ακολουθεί είναι σίγουρα αντιπροσωπευτικό.

Επίσης, δες εδώ: Η «κατοικία των θεών» από τη δόξα στην ερήμωση (φωτογραφίες από το τότε και το σήμερα).

Extra tip: Αν θες να πάρεις μια ιδέα από την πανοραμική εικόνα του Βερεγγάρια με τα μάτια σου, μπορείς να το δεις διασχίζοντας τη διαδρομή γύρω από την κορυφή του Τροόδους, μέσω του μονοπατιού της Άρτεμης ή της Αταλάντης.

 

A post shared by Damien H (@damien_heraclides) on

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;