A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

PHOTOS + VIDEO: Εκατομμύρια μαργαρίτες σε ένα τεράστιο λιβάδι στη Λεμεσό!

Το μεγαλείο της ανοιξιάτικης φύσης αποκαλύπτεται με ένα θέαμα που κόβει την ανάσα στη Λεμεσό. Η ύπαιθρος στην επαρχία, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τις δυτικότερες ακτές της Λεμεσού, φιλοξενεί ένα τεράστιο λιβάδι, πλημμυρισμένο από κατακίτρινες μαργαρίτες, που δημιουργούν ένα «χρυσό» χαλί στην περιοχή.

Οι κίτρινες μαργαρίτες είναι ενδημικό αγριολούλουδο, που εμφανίζεται από νωρίς μέσα στην άνοιξη στην Κύπρο. Η αφθονία, αλλά και το έντονο, κίτρινο χρώμα του λουλουδιού (που στην κυπριακή διάλεκτο ονομάζεται και «σιμιλλούδι») το έκαναν ιδιαίτερα δημοφιλές ως βαφή για τα πασχαλινά αυγά, αφού η κίτρινη μαργαρίτα ευδοκιμεί πάντα κατά την περίοδο των προετοιμασιών για τη μεγάλη αυτή γιορτή.

Εκεί που η οικιστική ανάπτυξη είναι ανύπαρκτη και η ανθρώπινη παρουσία αραιή, οι μαργαρίτες οργιάζουν, δημιουργώντας μια κίτρινη «θάλασσα», δίπλα στην πραγματική θάλασσα, την γαλάζια. Ο συνδυασμός με τα ζωντανά χρώματα της εποχής, το έντονο πράσινο, τον φωτεινό ουρανό, αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την εικόνα αυτή, που γίνεται πραγματικά βάλσαμο στην ψυχή.

Έτσι, για όσους δε θα έχουν την ευκαιρία να την επισκεφθούν, ο Ρώμος Κοτσώνης και η φωτογραφική του φρόντισαν να μεταφέρουν την αίσθηση αυτή μέσα από εικόνες.

swipe gallery


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;