A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

PHOTOS: Τα ρομαντικά μονοπάτια των Πλατρών, άγνωστα καταφύγια ερωτευμένων!

Πέρα από τα μονοπάτια της φύσης μέσα στο δάσος του Τροόδους, οι Πλάτρες κρύβουν μερικές πανέμορφες διαδρομές, μέσα από πλακόστρωτα στενά, καλυμμένα από το πυκνό φύλλωμα των δέντρων της περιοχής. Το χωριό που έγινε διάσημο ως το πρώτο τουριστικό θέρετρο του νησιού, γέμισε πολύ γρήγορα από πανέμορφα εξοχικά σπίτια, μεγαλύτερα ή μικρότερα, οι ένοικοι των οποίων έφθαναν στο κέντρο του χωριού μέσα από τους τέτοιους γραφικούς περιπάτους.

Η γύρω βλάστηση, η ησυχία του δάσους, οι μυρωδιές της γης και των βοτάνων που ευδοκιμούν στην περιοχή, δημιουργούν ένα σκηνικό ιδιαίτερα γαλήνιο και ταυτόχρονα ειδυλλιακό, που παραπέμπει σε αφηγήσεις ρομαντικών μυθιστορημάτων των περασμένων αιώνων. Με φιλόξενα παγκάκια για όσους θέλουν να ξεκουραστούν στη διαδρομή, και με σημεία ιδανικά για να αγναντέψει κανείς τη θέα, τα μονοπάτια αυτά αποτέλεσαν πολλές φορές μέσα στις δεκαετίες διέξοδο για ρομαντικές ψυχές και ερωτευμένα ζευγάρια.

Υπάρχουν συνολικά 4 τέτοια μονοπάτια, ιδιαίτερα περιποιημένα και καθαρά, κατάλληλα για σύντομες βόλτες και για μια εκ πρώτης όψεως γνωριμία με τα εντυπωσιακά εξοχικά της περιοχής. Υπάρχουν 2 τέτοια μονοπάτια που περνούν από την Κοιλάδα των Χαρίτων και συναντούν την ιστορική βρύση της Ρωξάνης Κουδουνάρη. Το ένα αρχίζει κάτω από το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου και το δεύτερο συνδέει την Κοιλάδα των Χαρίτων με το χωριό. Ακόμα 2 τέτοια μονοπάτια διασχίζουν την περιοχή με τις εξοχικές κατοικίες, που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο με τη βρύση, οδηγώντας επίσης προς το χωριό.

Το νερό είναι κυρίαρχο στοιχείο στην περιοχή, αφού έρχεται κατευθείαν από το βουνό. Μη διστάσεις να πιεις ή να πλυθείς αν το θελήσεις.

Δες εδώ το μεγάλο αφιέρωμα με φωτογραφικό υλικό και βίντεο για τις Πλάτρες.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;