A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

PHOTOS: Ναι, αυτό είναι χωριό στη Λεμεσό, και όχι σκηνικό από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών!

Ένα φαράγγι με απότομα βράχια, παγωμένες λίμνες, κλαδιά δέντρων να μπλέκονται τριγύρω κι ένα μυστηριώδες σπίτι στη μέση του πουθενά. Θα μπορούσε να είναι σκηνικό από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ή κάποια άλλη επική ταινία περιπέτειας, με ξωτικά και μάγους μέσα σε στοιχειωμένα δάση.

Όμως ούτε σκηνικό ταινίας είναι, ούτε δημιούργημα φαντασίας. Είναι η τοποθεσία στην οποία τα μέλη της ομάδας Cyprus from Air έζησαν μια μοναδική περιπέτεια, εξερευνώντας και φωτογραφίζοντας τη δασώδη περιοχή γύρω από το χωριό Φοινί, πάνω στην οροσειρά του Τροόδους.

Το Φοινί, ευλογημένο από τα νερά του ποταμού Διάριζου, διαθέτει πλούσια, άγρια βλάστηση, μοναδικές φυσικές ομορφιές, αλλά και 3 μεσαιωνικά γεφύρια που συναντά κανείς εξερευνώντας την περιοχή. Το τοπίο είναι άκρως εντυπωσιακό και μυστηριώδες και οι φωτογραφίες αναπόφευκτα καθηλωτικές. Κι αν το φαράγγι και το γεφύρι ήταν αναμενόμενο να βρεθούν στο δρόμο των εκδρομέων, το εγκαταλελειμμένο ξύλινο σπιτάκι στη μέση του πουθενά είναι σίγουρα αφορμή για να οργιάσει η φαντασία και η μυθοπλασία.

Φωτογραφίες: Μάνος Μποτρίνι

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;