A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

PHOTOS: Μήπως τελικά αυτή είναι η καλύτερη εποχή να επισκεφθείς την Χαντάρα;

Ανάμεσα σε σκλήδρους, πλατάνια που τα αγκαλιάζει ο κισσός, αλλά και πανύψηλα πεύκα, φωλιάζει ο καταρράκτης της Χαντάρας. Είναι μια τοποθεσία γνωστή για την άγρια και ιδιαίτερη ομορφιά της, η οποία όμως περνάει σε άλλο επίπεδο αυτή την εποχή.

Η διαδρομή μέχρι τον καταρράκτη, για τον οποίο έγινε γνωστή η περιοχή, είναι ιδανική για όλους, αφού ο χωματόδρομος είναι ομαλός και μάλλον σύντομος. Έτσι, ακόμα και υπό βροχή, ακόμα και με συννεφιά και ομίχλη, μια τέτοια εξόρμηση δεν είναι απαγορευτική. Για την ακρίβεια, μάλλον αυτή ακριβώς η εποχή είναι ίσως η ιδανικότερη για να απολαύσει κανείς στο έπακρο όλα τα χρώματα του φθινοπωρινού τοπίου και τις μυρωδιές από τους αρωματικούς θάμνους και τα βότανα που ενδημούν μέσα στο δάσος του Τροόδους.

Ο κυρίως καταρράκτης της Χαντάρας, με το νερό να πέφτει από ύψος 8 μέτρων σε μια μικρή λίμνη, δημιουργεί ένα σκηνικό που προσφέρεται για ξεκούραση σωματική και ψυχική. Η σιωπή του δάσους από τη μία, και η βοή του νερού από την άλλη, απομακρύνουν από το μυαλό κάθε άλλη σκέψη ή έγνοια και μένεις να απολαμβάνεις την εμπειρία αυτή με όλες τις αισθήσεις σου. 

Ακριβώς πάνω από τον κυρίως καταρράκτη της Χαντάρας, σε ύψος 18 – 20 μέτρων, ο επισκέπτης μπορεί να ανέβει με σκαλοπάτια προς το Διπλοχάνταρο. Η θέα στο σημείο αυτό είναι μοναδική, αφού το νερό του ποταμού κατεβαίνει ορμητικό σε 3 διαφορετικά επίπεδα, από ύψος 4 μέτρα, 3 και 0,5 μέτρα αντίστοιχα.

Οι Ελεύθεροι Ορειβάτες Κύπρου, που δε χάνουν ευκαιρία να ζήσουν τέτοιες εμπειρίες, μοιράστηκαν με όλους μας τις εικόνες από την πρόσφατη εξόρμησή τους στην περιοχή του Φοινιού. Όσοι δε θέλουν να χάσουν την επόμενή του ορεινή περιπέτεια μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους στα τηλέφωνα 97 780 034‬, 99 096 626.

Δες εδώ το βίντεο από το χιονισμένο καταρράκτη της Χαντάρας.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;