A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

PHOTOS: Η εικόνα που αντικρίζουν όσοι ταξιδεύουν στη θάλασσα της Λεμεσού!

Ένας κάτασπρος και κομψός φάρος, με εμβέλεια φωτός σε απόσταση 3 ναυτικών μιλίων (περίπου 5,5 χιλιομέτρων) είναι η πρώτη εικόνα που συναντούν όσοι φθάνουν στη Λεμεσό από τη θάλασσα. Είτε πρόκειται για μικρές βάρκες, γιωτ, ιστιοπλοϊκά ή ακόμα και ιστιοσανίδες, καθοδηγούνται από το σήμα του φάρου αυτού, καθώς πλησιάζουν στην περιοχή της Μαρίνας Λεμεσού και του Παλιού Λιμασνιού.

Η εικόνα αυτή, βέβαια, δεν είναι καθόλου οικεία σε όσους κινούνται στην ακτή της Λεμεσού, αφού ο φάρος βρίσκεται στο τελευταίο άκρο του παράλληλου βραχίονα της Μαρίνας Λεμεσού και δεν είναι άμεσα προσβάσιμος. Αν, όμως, βρεθεί κανείς στο Παλιό Λιμάνι τη νύχτα, στρέφοντας το βλέμμα δυτικά μπορεί να διακρίνει το φως του φάρου που λάμπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο φάρος κατασκευάστηκε ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της Μαρίνας Λεμεσού. Λευκός και απλός, παραπέμπει με την εικόνα του στους φάρους που συναντά κανείς σε μικρά νησιά της Μεσογείου. Έχει ήδη γίνει προορισμός για φωτογραφίσεις, κατόπιν ειδικής άδειας, και σίγουρα αποτελεί το πρώτο αξιοθέατο της πόλης που βλέπουν οι θαλασσινοί.

Δες περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες για τους φάρους της Λεμεσού εδώ.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;