A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

PHOTOS: 'Ενας αγαπημένος ποδηλατόδρομος της Λεμεσού, που έγινε αγαπημένη παραλία!

Για δεκαετίες ήταν κάτι σαν εξοχή για τους Λεμεσιανούς. Η απόσταση είναι τέτοια ώστε να επιτρέπει εύκολες αποδράσεις εντός της μέρας, ενώ το τοπίο έχει τέτοια ποικιλία, ώστε να σε βγάζει από τη ρουτίνα αυτόματα. Έτσι, από πάντα σχεδόν ήταν περιοχή για βόλτες και αναψυχή με φίλους και οικογένεια.

Αν και ελάχιστα – έως καθόλου – έχει επέμβει ο ανθρώπινος παράγοντας, υπάρχουν βέβαια αλλαγές στο σκηνικό. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα στοιχεία της φύσης στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου και στην παραλία της Απλώστρας έχουν δικές τους δυνάμεις. αλυκή και παραλία έμοιαζαν να αποτελούν μια συνέχεια και ήταν εξίσου αγαπημένοι προορισμοί.

Για όσους αγαπούσαν τις βόλτες με ποδήλατο, η περιοχή πρόσφερε ανοιχτό πεδίο δράσης, από την αλυκή μέχρι και την παραλία που βρίσκονταν ουσιαστικά στο ίδιο επίπεδο. Με την αύξηση του αριθμού των αυτοκινήτων, η περιοχή άρχισε να αποκτά άλλο χαρακτήρα. Τα παραλιακά κέντρα άρχισαν να συγκεντρώνουν όλο και περισσότερο κόσμο μετά τη δεκαετία του 1960 και παράλληλα αυξήθηκε και η κίνηση των αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να γίνει σήμερα η περιοχή μια κοσμοπολίτικη ακτή.

Δες περισσότερα για την παραλία της Απλώστρας εδώ.