A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

PHOTOS: Ένα πανέμορφο χωριό της Λεμεσού, όπως το είδε δεκαετίες μετά ένας απόδημος

Επέστρεψε στο χωριό του, στην ορεινή Λεμεσό, έχοντας ζήσει σχεδόν μια ολόκληρη ζωή στην Αυστραλία. Δεκαετίες μετά, ένας απόδημος βρήκε τα στενά δρομάκια του Άρσους και τα πετρόκτιστα σπίτια του στο ίδιο μέρος που τα θυμόταν από παιδί, αλλά πολύ αλλαγμένα.

«Ήταν γλυκόπικρη η εμπειρία», ομολογεί ο ίδιος. Οι μνήμες αναπόφευκτα ζωντανεύουν στο Άρσος, ένα χωριό ιδιαίτερα γραφικό, που έχει καταφέρει να διατηρήσει τη φυσιογνωμία του. Την ίδια στιγμή, όμως, η σύγκριση με το παρελθόν και τη ζωντάνια που το χαρακτήριζε, δεν μπορεί παρά να φέρνει κάποια θλίψη. Βέβαια, οι άνθρωποι συνεχίζουν να υποδέχονται τους επισκέπτες με εγκάρδιο τρόπο και χαμόγελα.

Μπορεί να μην υπάρχουν πια τα παιδιά που έπαιζαν κάποτε στο πλακόστρωτο. Μπορεί κάποια σπίτια να είναι πια εντελώς έρημα, ενώ άλλα είχαν αφεθεί στη φθορά του χρόνου. Υπάρχουν όμως κι εκείνες οι γωνιές, όπου η παραδοσιακή αρχιτεκτονική συνεχίζει να ομορφαίνει τον τόπο, αρμονικά δεμένη με τη γύρω φύση. Κι αν ακόμα τα πρόσωπα που σε υποδέχονται είναι συνήθως γερασμένα, η φιλοξενία παραμένει θερμή και γνήσια κυπριακή. Έτσι, όσα χρόνια κι αν περάσουν, ο τόπος αυτός μοιάζει πάντα έτοιμος να αγγαλιάσει όποιον το επισκεφθεί ή αποφασίσει να το επιλέξει ακόμα και για μόνιμη κατοικία.

Φωτογραφίες: Tales of Cyprus

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;