A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

PHOTOS: Ένα ξεχωριστό πορτρέτο στολίζει τα δρομάκια της παλιάς Λεμεσού!

Μια νεαρή Κυπριοπούλα με παραδοσιακή φορεσιά βρήκε μόνιμα τη θέση της σε ένα από τα χαρακτηριστικά μπαλκόνια των σπιτιών του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού. Βέβαια, αν και υπαρκτό πρόσωπο που ζει στην πόλη, δεν έχει εγκατασταθεί μόνιμα εκεί η ίδια η Μαρίνα, αλλά το πορτρέτο της.

Πρόκειται για τη δημιουργία της νεαρής και ταλαντούχας Ιφιγένειας Παπαγεωργίου, η οποία πειραματίζεται με διάφορες μορφές τέχνης. Πριν 9 μήνες περίπου, δημιούργησε το πρώτο της πορτρέτο με μπλεγμένο σύρμα σε έναν από τους δρόμους του κέντρου, με αφορμή το Street Life Festival. Η δουλειά της όμως εκτιμήθηκε από τους ντόπιους, οι οποίοι θέλουν να βλέπουν τα έργα της στις γειτονιές. Έτσι, με την άδεια των ιδιοκτητών του σπιτιού, ο πεζόδρομος που οδηγεί στην Πλατεία ΤΕΠΑΚ φιλοξενεί πια ένα έργο τέχνης που σε κάνει να θες να περνάς από εκεί.

Η τέχνη της Ιφιγένειας δεν είναι εύκολη, αφού πρέπει να «κεντάει» το σύρμα με τα δάχτυλά της, όμως είναι κάτι που τη γεμίζει ικανοποίηση, ιδίως βλέποντας τη θετική ανταπόκριση του κόσμου. Τα πορτρέτα της ταιριάζουν ιδανικά στο δρόμο, χάριν στην ιδιαιτερότητα των υλικών, των σχημάτων και του μεγέθους (έχουν βρει τη θέση τους και σε κλειστούς χώρους μια χαρά – δες το έργο της εδώ). Όσο για την κοπέλα με την παραδοσιακή, κυπριακή στολή, αν μη τι άλλο ξέρεις ότι πάντα κάποια σε χαιρετάει από το μπαλκόνι όταν περνάς από εκεί.

swipe gallery


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;