A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Παραλία Πισσούρι

Ο κόλπος Πισσουρίου βρίσκεται στο νότιο άκρο του παλιού χωριού, περίπου 37 χιλιόμετρα (μισή ώρα) δυτικά από την πόλη της Λεμεσού, και εκτείνεται σε μια απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων. Πρόκειται για μια μεγάλη ακτή με λεπτή άμμο, ενώ σε διάφορα σημεία συναντά κανείς μικρά, πολύχρωμα βότσαλα ή και μεγαλύτερα άσπρα και γκρι.

Η θάλασσα είναι κατάλληλη για κολύμπι, αλλά και για θαλάσσια σπορ. Πρόκειται για μια σχετικά ασφαλή ακτή, αν και αποκτά βάθος μάλλον απότομα, η οποία επιτηρείται από ναυαγοσώστη. Συνήθως υπάρχει μέτριος κυματισμός, ιδίως στα ανοιχτά, που προσφέρεται για surfing και άλλες δραστηριότητες στο νερό. Δυτικά του κόλπου υπάρχουν εστιατόρια και αναψυκτήρια, όπως επίσης και υπηρεσίες ενοικίασης ομπρέλας και κρεβατιών.

Ο κόλπος στο Πισσούρι έχει πολλά διαφορετικά πρόσωπα και μπορεί να καλύψει όλες τις προτιμήσεις και διαθέσεις. Είτε κάποιος προτιμά μια οργανωμένη παραλία, είτε ψάχνει κάτι πιο ήσυχο και απομονωμένο, είτε επιζητά δράση, είτε προτιμά τη χαλάρωση, θα μπορέσει να βρει αυτό που του ταιριάζει. Στο ανατολικότερο και δυτικότερο άκρο του κόλπου υψώνονται ψηλοί βράχοι που κατεβαίνουν μέχρι το κύμα, δημιουργώντας μικρότερους κόλπους, στους οποίους μπορεί να φτάσει κανείς περνώντας πάνω από τους βράχους αυτούς. Τους κολπίσκους αυτούς προτιμούν και όσοι κάνουν γυμνισμό.

Για τους λάτρεις των σπορ οι επιλογές είναι πολλές, αφού είναι αρκετοί αυτοί που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες στην περιοχή, με δραστηριότητες από θαλάσσιο σκι και surfing, μέχρι fly board και paraglide . 

Columbia Water Sports: 99 612 262
Xenios Watersports: 99 956 913, 99 616 258
Chris Watersports: 99 180 931, 99 346 200

*Extra tip: Το νερό στον κόλπο αυτό είναι αρκετά αλμυρό, περισσότερο από το συνηθισμένο. Όσοι έχουν ευαισθησία σε αυτό είναι καλό να προστατεύσουν τα μάτια τους κατά την κολύμβηση και να ξεπλυθούν αμέσως μόλις βγουν από το νερό.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;