A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Παραλία Μελάντα

Νότια της Αυδήμου, σε απόσταση λιγότερη από 4 χιλιόμετρα από το χωριό και περίπου 20 λεπτά δυτικά της Λεμεσού, βρίσκεται ένας όμορφος κόλπος, που έχει γίνει αγαπημένο στέκι για όλους. Οικογένειες, παρέες νεαρών, λάτρεις του καλού φαγητού, τρελαμένοι με την κατασκήνωση και τα θαλάσσια σπορ, όσοι ψάχνουν ησυχία και χαλάρωση, αλλά και όσοι ενθουσιάζονται ανακαλύπτοντας ιστορικές γωνιές του νησιού έχουν λόγους να αγαπούν αυτή την πολυμορφική παραλία.

Είναι ένας κόλπος μήκους ενός περίπου χιλιομέτρου, περικυκλωμένος από ψηλά, άσπρα βράχια, με άμμο και πολύχρωμα βότσαλα στην ακτή.  Στο μέσο του κόλπου αυτού βρίσκονται οι εκβολές του ποταμού της Αυδήμου. Το χωριό έχει αγροτικό χαρακτήρα, κάτι που γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό στον επισκέπτη της παραλίας, ο οποίος περνά διαμέσου του καλλιεργήσιμου κάμπου για να φτάσει σε αυτή, συναντώντας κάποιες φορές και κοπάδια ζώων.

Η ιστορική πλευρά της παραλίας αφορά τα 2 εγκαταλελειμμένα κτίρια που συμπληρώνουν το τοπίο και φέρουν στοιχεία από το οικονομικό και θρησκευτικό παρελθόν της περιοχής. Πέρα από τα 2 αυτά κτίρια, στην παραλία βρίσκει κανείς 2 εστιατόρια, που προσφέρουν μεσογειακή κουζίνα, όπως επίσης και υποδομές για κρεβατάκια και ομπρέλες.

Η παραλία αλλάζει πρόσωπα, ανάλογα με τις εποχές του χρόνου, αφού οι τεράστιες εκτάσεις γης δίπλα στην ακτή είναι καλυμμένες είτε με ξερά χόρτα, που χρυσαφίζουν στον ήλιο, είτε με φρέσκα, καταπράσινα αγριόχορτα και λουλούδια της άνοιξης.

Τα τελευταία χρόνια, η παραλία προσελκύει πολύ τακτικά λάτρεις των θαλάσσιων αθλημάτων, όπως kitesurfing, SUP, windsurfing, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τους ευνοϊκούς ανέμους που φυσούν στην περιοχή. Αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να διανυκτερεύσουν σε σκηνές στην παραλία, προκειμένου να απολαύσουν στο μέγιστο τις αγαπημένες τους δραστηριότητες, αλλά και την ομορφιά της παραλίας στη δύση και στην ανατολή του ήλιου. Άλλωστε, πολλοί επιλέγουν αυτές τις ώρες για να κάνουν yoga στην παραλία.

Για φαγητό

Melanda Beach Restaurant (τηλέφωνο επικοινωνίας: 99 565 336)
Kyrenia Beach Restaurant (τηλέφωνο επικοινωνίας: 99 679 451)

Δες περισσότερα εδώ.

Για θαλάσσια σπορ

Griffes Kiteflex (τηλέφωνο επικοινωνίας: 99 618 448)

Δες εδώ περισσότερα για την ιστορία των εγκαταλελειμμένων κτιρίων στην ακτή.

swipe gallery


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;