A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

«Οινόεσσα» Παραδοσιακός Ξενώνας (Λόφου)

Ο ξενώνας «Οινόεσσα» είναι ένα συγκρότημα από 2 πολυτελή πετρόκτιστα σπίτια, με συνολικά 6 στούντιο διαμερίσματα και ιδιωτική αυλή. Βρίσκονται στο γραφικό χωριό της Λόφου, προσφέροντας την ηρεμία και τη γαλήνη που συνεπάγεται ο παραδοσιακός τρόπος ζωής στην Κύπρο.

Τα σπίτια που αποτελούν το συγκρότημα κατασκευάστηκαν στα μέσα του 18ου αιώνα από τους παππούδες των ιδιοκτητών, και έχουν ανακαινιστεί με ιδιαίτερη φροντίδα από την οικογένεια και εξειδικευμένους τεχνίτες, διατηρώντας τα αρχικά τους χαρακτηριστικά και συνδυάζοντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις ανάγκες ενός μοντέρνου ξενώνα. Τα πατώματα με πέτρα, οι τοίχοι, οι οροφές και οι παραδοσιακές σκάλες έχουν ανακατασκευαστεί με τα τοπικά υλικά που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στην αρχιτεκτονική τη περιοχής.

Καθένα από τα στούντιο είναι κομψά διακοσμημένο με ιδιαίτερο στυλ, και έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει στους επισκέπτες όλες τις υπηρεσίες και ανέσεις που χρειάζεται ένα ζευγάρι, μια οικογένεια ή μια παρέα για άνετη διαμονή. Τα στούντιο στην «Οινόεσσα» διακρίνονται για το στυλ και τις ανέσεις τους, προσφέροντας τζάκι στο σαλόνι των 5 από τα 6 στούντιο, τζακούζι σε 2 από τα 6 στούντιο (στο Αρχοντικό και στο Ανώγειο) και άνετο σαλόνι για 4 – 8 άτομα. Οι πόρτες του σαλονιού βλέπουν στο αίθριο, όπου σε υποδέχονται τα δέντρα της αυλής για να χαλαρώσεις ή να απολαύσεις το φαγητό σου κάτω από τη φυλλωσιά.

Ο ξενώνας βρίσκεται στην καρδιά της Λόφου, σε μια όμορφη τοποθεσία με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τυπική της παράδοσης του τόπου. Η ειδυλλιακή θέα και τα στενά, πλακόστρωτα δρομάκια που διατρέχουν το χωριό, δημιουργούν εξαιρετικές ευκαιρίες για αναζωογονητικές βόλτες, που σε φέρνουν πιο κοντά στο γνήσιο χαρακτήρα της κυπριακής υπαίθρου. Καθώς η Λόφου είναι γνωστή για την οινοποιητική της παράδοση, ο ξενώνας ονομάστηκε Οινόεσσα, ως αναφορά στο χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής και τη σχέση της με το κρασί και τα προϊόντα του.

Η Λόφου απέχει μόλις 26 χιλιόμετρα από την πόλη της Λεμεσού και 20 περίπου χιλιόμετρα από την κορυφή του Τροόδους. Για να μάθεις περισσότερα για τη μαγεία αυτού του χωριού, δες το μεγάλο αφιέρωμα με φωτογραφίες και βίντεο εδώ.

Διεύθυνση: Λόφου
Τηλέφωνο: 99 373 371
Email : [email protected]
Website: Oinoessa
Facebook: Oinoessa Traditional Boutique Guest Houses Lofou
Instagram: Oinoessa Lofou
TripAdvisor: Oinoessa Traditional Boutique Guest Houses

swipe gallery