A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Οι πρώτες ανθισμένες αμυγδαλιές στη Λεμεσό, η παρ’ ολίγον άνοιξη και ο έρωτας!

Οι πρώτες ανθισμένες αμυγδαλιές, στο ηλιόλουστο και σχεδόν ανοιξιάτικο τοπίο, βρήκαν το δρόμο μέχρι τις οθόνες μας. Το δέντρο που θεωρείται προάγγελος της Άνοιξης και του έρωτα, βιαστικό και πανέμορφο, δε θα μπορούσε παρά να κεντρίσει το ενδιαφέρον του φωτογραφικού φακού.

Αν και βρισκόμαστε ακόμα – τουλάχιστον επίσημα - στο χειμώνα, οι ανυπόμονες αμυγδαλιές βιάστηκαν να ανοίξουν τα πέταλα τους και να σκορπίσουν εξαίσιες μυρωδιές στη φύση που βρίσκεται ακόμα σε λήθαργο. Τι κι αν περιμένουμε ακόμα βροχές και κακοκαιρία, τι κι αν ξυπνάμε ακόμα σε μουντό πρωινό και κρυβόμαστε σε χοντρά πανωφόρια τη νύχτα; Η αμυγδαλιά δηλώνει ξεκάθαρα πως η άνοιξη δεν είναι μακριά.

Διάφοροι συμβολισμοί έχουν δοθεί στην αμυγδαλιά ανά τους αιώνες. Πολλοί τη συνδέουν με την αναθέρμανση της ελπίδας και τη θεωρούν σύμβολο αγνότητας και γονιμότητας. Προέκταση αυτών είναι βέβαια και ο έρωτας, κινητήρια δύναμη για κάθε δημιουργική ορμή. Ακόμα και να μη συμμερίζεται κανείς τους συμβολισμούς αυτούς, τα αισθήματα αγαλλίασης και ηρεμίας που μπορεί να χαρίσει η ενατένιση του θεάματος των χαριτωμένων, ροζ ανθών, δε χωράει αμφισβήτηση. 

Φωτογραφίες: Ρώμος Κοτσώνης


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;