A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Ξενοδοχείο Νέα Ελβετία (Πλάτρες)

Το παλαιότερο εν ενργεία ξενοδοχείο της Κύπρου, το New Helvetia, βρίσκεται στα ορεινά της επαρχίας Λεμεσού, προσφέροντας μια ξεχωριστή πρόταση διαμονής, μέσα στο πευκοδάσος των Πλατρών. Η ιστορία του αρχίζει το 1906, όταν ο Νικόλας Κυπριώτης δημιούργησε την μια σχετικά μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, με σκοπό να φιλοξενεί τον εκλεκτό κόσμο, που προτιμούσε τις Πλάτρες για παραθερισμό.

Το 1929, το ξενοδοχείο επεκτάθηκε και ονομάστηκε «Ελβετία», παραπέμποντας στη φινέτσα και την πολυτέλεια που χαρακτηρίζει τον τρόπο ζωής της ευρωπαϊκής χώρας. Το τριώροφο ξενοδοχείο, με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της περιοχής, τα κόκκινα τούβλα, τα ξύλινα κουφώματα και τις σκάλες, τα κλασικά έπιπλα, τα οποία είχαν έρθει με ειδική παραγγελία από την Αυστρία, αποτελεί πραγματικό κειμήλιο μιας ένδοξης εποχής των Πλατρών.

Από το 1947, το ξενοδοχείο πέρασε σε νέα εποχή, διατηρώντας μόνο το κτίριο του 1929, με τακτικές ανακαινίσεις, ώστε να διατηρείται σε καλή κατάσταση, χωρίς όμως να αλλοιώνονται τα αρχικά χαρακτηριστικά του. Τα 32 δωμάτια του ξενοδοχείου New Helvetia, όπως μετονομάστηκε, μπορούν να φιλοξενήσουν 2 — 4 άτομα, ενώ 8 από αυτά τα δωμάτια, που αποτελούν πιο πρόσφατες προσθήκες, έχουν μορφή μεζονέτας, με υπνοδωμάτιο και μικρό σαλόνι σε 2 διαφορετικά επίπεδα, τα οποία επικοινωνούν μέσω ξύλινης σκάλας.

Όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι διακοσμημένα με ρετρό στυλ και διαθέτουν μπαλκόνι με θέα στο πανέμορφο πευκοδάσος. Σε όλους τους χώρους, θα βρεις καλοδιατηρημένα αντικείμενα αντίκες, πολλά από τα οποία είναι ακόμα σε χρήση, μετατρέποντας το ξενοδοχείο σε ένα είδος ζωντανού μουσείου. Το ζεστό αυτό περιβάλλον, με τη μοναδική θέα από κάθε παράθυρο και μπαλκόνι, έρχεται να συμπληρώσει η ζεστή ατμόσφαιρα μιας επιχείρησης που συντηρείται από την ίδια οικογένεια σχεδόν εδώ και 1 αιώνα. Στο ξενοδοχείο θα βρεις, επίσης, γυμναστήριο, ενώ τα μονοπάτια της φύσης, τα πλακόστρωτα δρομάκια και το χιονοδρομικό κέντρο σε απόσταση 10 λεπτών, αποτελούν εναλλακτικές άσκησης και επαφής με τη φύση για όσους το επιλέξουν για διαμονή.

Το μπαρ του ξενοδοχείου, δίπλα στο εστιατόριο, με άνετες πολυθρόνες και καναπέδες κοντά στο τζάκι, αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου, αφού κατά την προέκταση του χώρου το 1984, για τη δημιουργία του μπαρ, χρειάστηκε να κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο η στέγη, ώστε να περιβάλλει τον κορμό του πεύκου που βρέθηκε στο σημείο, καθώς οι ιδιοκτήτες δε θέλησαν να τον κόψουν.

Διεύθυνση: Ελβετίας 6, 4820, Πλάτρες, Κύπρος
Τηλέφωνο: 25 421 348
Email: [email protected]
Ιστοσελίδα: New Helvetia Hotel
Facebook: New Helvetia Hotel
Instagram: New Helvetia
TripAdvisor: New Helvetia

swipe gallery


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;