A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Η μαγεία των Κάτω Πλατρων αποκαλύπτεται με βόλτες στα γραφικά σοκάκια!

Είναι ένα χωριό που έχει ιδιαίτερη ομορφιά και χαρακτήρα, παρά το γεγονός ότι οι Κάτω Πλάτρες μπορεί για πολλούς να είναι απλώς κομμάτι των Πάνω Πλατρών. Σπιτάκια κτισμένα με ντόπια πέτρα και τούβλα, από τους τοίχους και τα περβάζια των παραθύρων, μέχρι τα μπαλκόνια, και παμπάλαιες βρύσες, που πρόσφεραν στο χωριό το νερό του βουνού.

Για να γνωρίσεις πραγματικά ένα τέτοιο χωριό, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να διασχίσεις τα γραφικά, πλακόστρωτα μονοπάτια του, τα ίδια που διασχίζουν εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοί του, για τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Οι διαδρομές ξεκινούν από την κεντρική πλατεία του χωριού, όπου βρίσκεται η παλιά, πετρόκτιστη βρύση, από τις αρχές του 20ου αιώνα, και προχωρούν ανάμεσα στα σοκάκια με τα παλιά σπίτια και τις πράσινες αυλές.

Ακολουθώντας τη διαδρομή προς το βορρά, αντικρίζεις τη θέα του λόφου Καστρόβουνου, που στέκεται πάνω από το χωριό. Στην ίδια κατεύθυνση, θα βρεις και τη νεότερη βρύση, από τα μέσα του 20ου αιώνα, που ήταν το κύριο μέσο ανεφοδιασμού των νοικοκυριών με νερό. Στη συνέχεια, το μονοπάτι κατηφορίζει προς το ρέμα του ποταμού Γιαλίτση, διασχίζει τον κύριο δρόμο και ακολουθεί την πορεία της κοίτης του ποταμού.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;