A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Η Λεμεσός κοιτάζει ψηλά… τη βροχή των αστεριών!

Γυρνούμε την πλάτη στην ομορφιά της Λεμεσού… μόνο για να απολαύσουμε τον ουρανό της… 

Αυγουστιάτικες Περσείδες - το υπερθέαμα του καλοκαιρινού ουρανού!

Μία από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων του έτους, οι Περσείδες, θα κάνουν για μία ακόμη φορά την εμφάνισή τους μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού. Στην πραγματικότητα δεν είναι αστέρια που «πέφτουν». Πρόκειται για μικρά κομμάτια (σε μορφή σκόνης) τα οποία είναι απομεινάρια του κομήτη Σουίφτ-Τάτλ και όταν εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης με τεράστιες ταχύτητες, καίγονται εξαιτίας της τριβής με την ατμόσφαιρα μέσα σε δευτερόλεπτα. 

Από τις 11 Αυγούστου μέχρι και τις 13 του ιδίου μήνα, διαλέξτε μια απομακρυσμένη τοποθεσία ή κάπου χωρίς πολλά φώτα προς τον ουρανό, και απολαύστε το Αυγουστιάτικο υπερθέαμα της βροχής των μετεωριτών.  Ο ουρανός άρχισε να «πέφτει» από τις 17 Ιουλίου και θα συνεχίσει να «πέφτει» μέχρι τις 24 Αυγούστου.

Το αποκορύφωμα όμως του φαινομένου θα συμβεί στα μέσα του μήνα. Ακόμα και το φεγγάρι συνωμότησε έτσι ώστε η βροχή των αστεριών να είναι ακόμα πιο ορατή και θα κρατήσει μειωμένο το φως του μέχρι την πανσέληνο στις 18 Αυγούστου.

Οι ανακοινώσεις της NASA δηλώνουν πως αυτές τις μέρες του 2016, περίπου 150-200 μετεωρίτες την ώρα θα είναι ορατοί με γυμνό μάτι. 

Επιλέξτε λοιπόν απομονωμένα σημεία της πόλης με απρόσκοπτη θέα (χωρίς πολλά φώτα) προς τον ουρανό και αφήστε τη φύση να σας παρουσιάσει το δικό της καλοκαιρινό φεστιβάλ.  
 


Θέσεις στην πρώτη σειρά

Ιδανικές τοποθεσίες θέας είναι η παραλία Lady's mile ή γενικότερα οι πιο απομακρυσμένες παραλίες. Οι παραλίες της ανατολικής Λεμεσού διαθέτουν επίσης την αναγκαία φωταγωγική απομόνωση.

Ξεχωριστό σημείο θέας θα βρείτε και στην επισκοπή (ιερό Απόλλωνα Υλάτη), όπως επίσης και στο φράγμα Γερμασόγειας στα Φοινικάρια, στην Αγία Φύλα, στα Πάνθεα, στη Σφαλαγγιώτισσα.

Χαρείτε την ευκολία με την οποία η Λεμεσός μεταβάλλεται γρήγορα από κοσμοπολίτικη σε άκρως ρομαντική. Το πέρασμα από το ένα άκρο στο άλλο είναι απλό: Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ (11,12 και 13 Αυγούστου) ξενυχτήστε με όσα απλόχερα προσφέρει αυτή η πόλη και μετά ανεβείτε όσο πιο ψηλά μπορείτε ή απλά ...απομονωθείτε μακριά από τα «φώτα».  

Οι πιο τολμηροί λάτρεις αυτών των φαινομένων μπορούν να επιλέξουν να ζήσουν το μεγαλείο του θεάματος της βροχής των αστεριών, στους κατασκηνωτικούς και εκδρομικούς χώρους της επαρχίας Λεμεσού 
 

Ποιες μέρες αναμένεται να ''βρέξει'' αστέρια το 2016

Το κλιματολογικό κλίμα της Κύπρου προσφέρεται για τέτοιου είδους «θεάματα». Τα σύννεφα μειώνουν την ορατότητα προς τον ουρανό, ενώ σε μια χώρα όπως η Κύπρος, με ως επί το πλείστον καλοκαιρινές / γλυκές μέρες, τα φαινόμενα της βροχής των αστεριών αποτελούν σταθερό μηνιαίο θέαμα. Η βροχή των αστεριών του Αυγούστου είναι η πιο θεαματική.

Μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας από την βροχή των αστεριών στο istragram του Official Guide της Λεμεσού http://https://www.instagram.com/allaboutlimassol_official/

swipe gallery


swipe gallery


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;