A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

FESTIVAL TIME: 'Στην υγειά της Λεμεσού'!

Ο μήνας του τρύγου ήταν πάντα μήνας δουλειάς, αλλά και γλεντιού για τους Λεμεσιανούς. Από τις βαθιές ρίζες της αμπελοκαλλιέργειας, η συμμετοχή όλων των κατοίκων των χωριών αναδείκνυε τον τρύγο σε ευχάριστη δουλειά, κάτι που συχνά έπαιρνε το χαρακτήρα πανηγυριού.

Στο σήμερα Αύγουστος και Σεπτέμβρης είναι μήνες παράδοσης. Η σκληρή δουλειά των αγροτών καταλήγει σε γλέντι. Τα κρασοχώρια της Λεμεσού γιορτάζουν τους καρπούς που τους έδωσε η ευλογημένη γη και μοιράζονται με τους επισκέπτες τα μυστικά και την τέχνη της παραγωγής τους.

Με πρώτη ύλη τον φρέσκο χυμό των σταφυλιών, το μούστο, ο παλουζές και ο σουτζούκος (από τα πιο γνωστά Κυπριακά γλυκά), έχουν την τιμητική τους το Σεπτέμβριο.

Φεστιβάλ Παλουζέ

Βάσα Κοιλανίου, 11 Σεπτεμβρίου
Λόφου, 18 Σεπτεμβρίου
Βουνί, 25 Σεπτεμβρίου
Άρσος, 25 Σεπτεμβρίου

Πέραν αυτών, στις 10 Σεπτέμβριου διοργανώνεται  και το Φεστιβάλ Παστελιού στην πανέμορφη και γραφική Ανώγυρα, γνωστή για τα νόστιμα εδέσματα από χαρουπόμελο.

Περισσότερα φεστιβάλ

Φεστιβάλ Μήλου - Κυπερούντα, 8-9 Οκτωβρίου
Γιορτή της Ελιάς - Ολέαστρο, Ανώγυρα, 2 Οκτωβρίου
Φεστιβάλ Αφάμια - Κοιλάνι, 2 Οκτωβρίου
Φεστιβάλ Ποιθίγια -  Κοιλάνι, 8 Νοεμβρίου
Φεστιβάλ Ζιβανίας -  Πελένδρι, 13 Νοεμβρίου

Το περίφημο Κυπριακό κρασί

Τα κρασοχώρια Ερήμη, Κολόσσι, Καντού, Σούνι, Κυβίδες, Άγιος Αμβρόσιος, Λόφου, Βουνί, Κοιλάνι, Πέρα Πεδί, Μανδριά, Πλάτρες, Όμοδος, Βάσα Κοιλανίου, Μαλιά, Άρσος, Πάχνα, Ανώγυρα και Αυδήμου καμαρώνουν τη σοδειά και καλούν τον κόσμο να μοιραστεί τη μαγεία της παράδοσης. Επισκεφθείτε και τα μουσεία της επαρχίας Λεμεσού http://allaboutlimassol.com/museums/

Η Κύπρος είναι η κοιτίδα του ευρωπαϊκού κρασιού, αν αναλογιστεί κανείς πως στο χωριό Ερήμη υπήρχε πριν από 4.500 χρόνια μεγάλο κέντρο παραγωγής κρασιού, ενώ στον Πύργο Λεμεσού λειτουργούσε σύμπλεγμα παραγωγής χαλκού, κρασιού και αρωμάτων.

Πέραν του διάσημου παραδοσιακού γλυκού οίνου της Κουμανδαρίας, τα τελευταία χρόνια η Κύπρος βρίσκεται σε αναβρασμό δημιουργίας του κρασιού. Προβάλλουν συνεχώς καινούρια οινοποιεία και μαζί με τα υφιστάμενα (που έχουν γράψει ήδη τη δική τους ιστορία στην παραγωγή κρασιού) παρουσιάζουν μια νέα πραγματικότητα και ένα φρέσκο πρόσωπο των κυπριακών κρασιών.

Οινοποιεία

Ι.Μ. Γαία Οινοτεχνική - Άγιος Αμβρόσιος
Ζαμπάρτας  - Άγιος Αμβρόσιος
Βλασίδης  - Κοιλάνι
Αγία Μαύρη -  Κοιλάνι
Βάρδαλης  - Κοιλάνι
Αργυρίδης -  Βάσα Κοιλανίου
Λαμπούρης  -  Πλάτρες
Γιασκούρης -  Πάχνα
Κωνσταντίνου -  Πέρα Πεδι
Βασιλικό - Κυπερούντα
Νικολαΐδης  -Ανώγυρα
Όλυμπος  - Όμοδος
Τσιάκκας  - Πελένδρι
Χατζηάντωνας  - Παρεκκλησιά

swipe gallery


swipe gallery


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;