A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Εκδρομικός χώρος Αγίας Παρασκευής (Καλό Χωριό)

Το Δάσος της Λεμεσού, ένας καταπράσινος πνεύμονας που δεσπόζει μόλις λίγα λεπτά από την πόλη, κρύβει μερικές πανέμορφες εκπλήξεις. Μια από αυτές είναι και ο εκδρομικός Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται στα αριστερά του δρόμου Λεμεσού — Καλού Χωριού, και μόλις 3 km πριν το Καλό Χωριό.

Πρόκειται για μια υπέροχη τοποθεσία, μέσα στη δροσιά του πευκοδάσους, με άνετο χώρο και οργανωμένες εγκαταστάσεις, που περιμένουν να φιλοξενήσουν τους εκδρομείς. Λίγα μέτρα πριν φτάσει κανείς στον εκδρομικό χώρο, συναντά το μικρό εξωκλήσι που είναι αφιερωμένο στην Αγία Παρασκευή, ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής.

Το χώρο κοσμούν, επίσης, 2 όμορφες, μεγάλες βρύσες, κτισμένες με πέτρα, που δροσίζουν τους επισκέπτες εδώ και δεκαετίες με κρυστάλλινο νερό του βουνού, η βρύση της Αγίας Παρασκευής και η βρύση του Δία. Τα εκδρομικά ξύλινα τραπέζια βρίσκονται παραταγμένα στις πλαγιές, κάτω από τη σκιά των πεύκων, ενώ λίγο πιο πέρα υπάρχει και ένας μικρός παιδότοπος με παιχνίδια. Ο χώρος διαθέτει σημεία για ψήσιμο και άναμμα φωτιάς και χώρους υγιεινής.

Στην είσοδο του εκδρομικού χώρου, υπάρχουν ενδείξεις για μονοπάτι της φύσης που σου επιτρέπει να περιηγηθείς μέσα στο πευκοδάσος.

Αν, βέβαια, προτιμάς περισσότερες ανέσεις και δε θέλεις να ταλαιπωρηθείς με ψήσιμο και προετοιμασία φαγητού, σε μικρή απόσταση από το χώρο αυτό λειτουργεί η ταβέρνα Μαραμένος. Η ταβέρνα είναι ανοιχτή καθημερινά εκτός Δευτέρας τα καλοκαίρια, αλλά και κατά τα τριήμερα του χειμώνα, ενώ τις Κυριακές θα σε εξυπηρετήσει μεσημέρι και βράδυ (τηλέφωνο επικοινωνίας: 25 542 424).

swipe gallery