A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Είδε και η Λεμεσός τη ροζ πανσέληνο του Απρίλη!

Πολλοί την περίμεναν αυτή την πανσέληνο. Κάθε Απρίλη, η πανσέληνος λέγεται ροζ και, ενώ έχει πολύ καλό λόγο να ονομάζεται έτσι, δεν είναι ακριβώς αυτός που περιμένεις. Ο χαρακτηρισμός αυτός της δόθηκε από τα αγριολούλουδα φλοξ, τα πρώτα που ανθίζουν την άνοιξη και συμβολίζουν νέα ξεκινήματα.

Η πανσέληνος του Απριλίου σηματοδοτεί την έναρξη διάφορων θρησκευτικών γιορτών σε όλο τον κόσμο, που συμβολίζουν την αναγέννηση και την ανανέωση της φύσης και των ανθρώπων. Στην Ινδία γιορτάζουν τη γέννηση του Χανουμάν, η Εβραϊκή παράδοση γιορτάζει την αρχή της Εξόδου και το εβραϊκό Πάσχα, ενώ το χριστιανικό Πάσχα ορίζεται πάντα την πρώτη Κυριακή μετά την πανσέληνο αυτή.

Όμως, η πανσέληνος του Απριλίου στη Λεμεσό ήταν όντως λίγο… ροζ. Λίγο ο ρομαντισμός της βραδιάς δίπλα στη θάλασσα, απ’ όπου ανατέλλει κάθε μήνα το γεμάτο φεγγάρι, λίγο η «κουρτίνα» της παράξενης συννεφιάς, έφτιαξαν ένα πραγματικό ροζ σκηνικό. Ο Ρώμος Κοτσώνης στάθηκε στο μόλο Λεμεσού μέχρι να καταφέρει να απαθανατίσει την πανσέληνο πίσω από τα σύννεφα, που είχαν αρχίσει να μαζεύονται, και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Τα αγριολούλουδα φλοξ, που έγιναν αφορμή να ονομαστεί η πανσέληνος ροζ.


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;