A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
Συνεργάτες - Χορηγοί

Ορειβασία

Με την αύξηση του αριθμού των ασφαλών διαδρομών αγωνιστικής αναρρίχησης, η Κύπρος προσφέρεται τόσο για αρχάριους, όσο και έμπειρους ορειβάτες, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν το άθλημά τους σε ήπιες καιρικές συνθήκες, ακόμη και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. 

Στην επαρχία Λεμεσού προσφέρεται μία περιοχή για αναρριχήσεις, αυτή της Διαρίζου. Είναι μία σχετικά δύσκολη περιοχή από ασβεστόλιθο, σε τοποθεσία μεταξύ Λεμεσού και Πάφου και παρέχει μερικές από τις καλύτερες αναρριχητικές διαδρομές.

Οι άλλες 3 περιοχές που προσφέρονται στο νησί είναι η Δρούσια / Ίνια που βρίσκεται στην επαρχία Πάφου (προσφέρεται και για sport climbing) και η Γερακόπετρα, η οποία είναι επίσης γνωστή ως ο βράχος των αετών. Έχει 35 αναρριχητικές διαδρομές, οι περισσότερες από τις οποίες είναι περίπου 15 μέτρα μήκος, αλλά υπάρχουν και κάποιες με μήκος 30 μέτρα. 

Τέλος, το Κάβο Γκρέκο, που βρίσκεται στην νοτιοανατολική άκρη του νησιού, με καταπληκτική θέα κατά μήκος της ακτής του εθνικού πάρκου του Κάβο Γκρέκο και αποτελείται από εξαιρετικά μαλακό ασβεστόλιθο, προσφέρεται κυρίως για παραδοσιακή αναρρίχηση.

H ορειβασία είναι ένα άθλημα, χόμπι ή ακόμη και επάγγελμα που αφορά το περπάτημα, την πεζοπορία και την αναρρίχηση με σακίδιο στην πλάτη σε ορεινές κυρίως περιοχές. 

Όσον αφορά την Κύπρο δεν υπάρχουν καταχωρημένες κάποιες περιοχές, όμως πολλά σημεία κυρίως της περιοχής Τροόδους (που αναφέρονται και στην ενότητα Μονοπάτια της Φύσης) προσφέρονται για αυτή τη δραστηριότητα.

Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αθλητικής Αναρρίχησης, Τηλ. 22-449682

swipe gallery


swipe gallery